Student

Välkomna till NCC Traineegrupp 2017!

Förra veckan hade vi uppstartsträff för NCC:s Traineegrupp 2017! Totalt är de i år 14 stycken från Luleå, Stockholm, Göteborg och Skåne. De flesta har en civilingenjörsexamen i Samhällsbyggnad eller Väg och vatten och i år har vi även två traineer som studerat Industriell ekonomi. Det märktes tydligt under en case-övning vilken stor roll utbildningen kan ha vid problemlösning. Det känns extra roligt att årets Traineegrupp har olika bakgrunder och erfarenheter.

Den första dagen startade med att Henrik Landelius (Head of Building Sweden) höll en introduktion till NCC och våra strategier. Henrik som även började sin karriär som Trainee pratade också om sin egen resa på NCC. Jag tror att alla kan instämma med mig om att det är inspirerande att höra hur många olika roller som kan erbjudas inom ett och samma företag. Dagen avslutades med en genomgång i Partnering som är en viktig del i NCC:s verksamhet. Jakob Westerlund som är Partneringledare satte oss alla i arbete med olika övningar. Vi upptäckte snabbt hur svårt det kan vara att balansera en sticka i grupp utan att få prata med varandra.

Under dag två och tre fick Traineerna gå utbildningen ”Jag och Gruppen”. Syftet med utbildningen är att de ska utvecklas och stärkas i sina framtida roller. De fick arbeta med att ge feedback och få insyn i hur personer i grupp kan hantera konflikter på olika sätt. Utbildningen ”Jag och Gruppen” är en stående punkt i NCC:s Traineeprogram som är mycket uppskattad och ger Traineerna en bra start på sin resa inom NCC.

Jag heter Sara Berger och ansvarar för att utveckla och driva Traineeprogrammet. Det är min första Traineegrupp som jag välkomnar till NCC och det känns så roligt att jag ska få följa dem på sin resa. Jakob Westerlund frågade gruppen, vad som motiverar dem i deras arbete – och för mig är det självklart att det är att få välkomna nya NCC:are till den bästa branschen. Och jag är helt säker på att vi om några år kommer få se dessa personer stå och prata om NCC på en uppstartsträff för en ny Traineegrupp!

Hoppas att ni fortsättningsvis följer våra traineers resa här på bloggen!

/ Sara Berger, HR-specialist Employer branding

Gästbloggare

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!